De top 10 beste mechanische toetsenbord van 2024

Martijn
12 Feb 2023

Elektronicareviews.nl beste mechanische toetsenbord productpagina 2024

12 feb. 2023


De ontwikkelingen staan niet stil. Dit blijkt overduidelijk uit het huidige aanbod van mechanische toetsenbord. Doordat je tegenwoordig uit zoveel verschillende mechanische toetsenbord kunt kiezen, is het lastig om tot de beste koop te komen. Graag helpen wij je hier een handje bij.

Ons team van specialisten is op zoek naar de beste mechanische toetsenbord gegaan. Hierbij hebben we naar de belangrijkste eigenschappen gekeken, alsmede naar de kwaliteit. Door ook nog met een schuin oog naar het prijskaartje te kijken, hebben we een top 10 van beste mechanische toetsenbord samen kunnen stellen. Over deze 10 beste mechanische toetsenbord vertellen we je hieronder graag alles.

Inhoudsopgave

De top 5 beste mechanische toetsenbord

Heb je oren naar de aanschaf van de beste mechanische toetsenbord? Dan moet je sowieso erg kritisch zijn. Wij hebben namelijk opgemerkt dat het aanbod van mechanische toetsenbord nogal verschillend is. Sommige varianten vonden we verschrikkelijk, terwijl andere varianten nagenoeg perfect zijn. Graag laten we je kennismaken met de 5 beste mechanische toetsenbord. Deze 5 producten zijn dus als beste uit onze test naar voren gekomen.

Bijgewerkt op: 18 jun. 2023

1. Corsair K60 PRO TKL Optisch-mechanisch Gamingtoetsenbord US QWERTY

5/5

De CORSAIR K60 PRO TKL RGB tenkeyless optisch-mechanische gamingtoetsenbord is ontworpen om prestaties en stijl te leveren. Het geborstelde aluminium frame is duurzaam en biedt een compact tenkeyless design met een afneembare USB Type-C-kabel voor optimale draagbaarheid. Daarnaast zorgen de CORSAIR OPX optisch-mechanische keyswitches voor een snelle lineaire beweging met een bedieningsafstand van 1,0 mm, waardoor je voorsprong krijgt bij het spelen. Verder is het toetsenbord voorzien van heldere RGB-verlichting per toets en kun je deze aanpassen met de iCUE-software. Daarnaast is het toetsenbord voorzien van stevige keycaps van polycarbonaat met een standaardlay-out van de onderste rij, waardoor je je toetsenbord aan kunt passen met aangepaste keycapsets. Met de handige toetsenbordsneltoetsen kun je direct media, het volume en interne verlichting bedienen. Met de K60 PRO SE word jij de beste speler. De CORSAIR K60 PRO TKL RGB tenkeyless optisch-mechanische gamingtoetsenbord is een uitstekende keuze voor gamers. Het is voorzien van een duurzaam geborsteld aluminium frame, een afneembare USB Type-C kabel en CORSAIR OPX optisch-mechanische keyswitches voor een snelle lineaire beweging. De heldere RGB-verlichting per toets is volledig aanpasbaar met de iCUE-software, terwijl de stevige keycaps van polycarbonaat een standaardlay-out van de onderste rij hebben. Deze is geschikt voor aangepaste keycapsets voor nog meer personalisatie. Met de handige toetsenbordsneltoetsen kun je media, het volume en interne verlichting direct bedienen. De K60 PRO TKL RGB toetsenbord is de perfecte partner om je gamingprestaties te verbeteren en je te helpen om de beste speler te worden.

2. Corsair K70 RGB MK.2 Mechanisch Gaming Toetsenbord QWERTY Cherry MX Brown

5/5
Met een duurzaam aluminium frame dat is ontworpen om te presteren, het Corsair K70 RGB MK.2 gaming toetsenbord biedt gamers een intense ervaring die ze nooit eerder hebben meegemaakt. De achtergrondverlichting is verstelbaar en kan worden ingesteld op 16,8 miljoen kleuren voor een aangepaste look. Het toetsenbord is uitgerust met Cherry MX Brown-schakelaars voor een precieze aanraking, helderheid en reactievermogen. Het toetsenbord biedt een nauwkeurige bediening met een snelheid van 1ms voor een vloeiende gameplay. Het toetsenbord is voorzien van een volledig programmeerbaar toetsenbord met aanpasbare macro's, multi-key-input en media-controle. Het Corsair K70 RGB MK.2 Mechanisch gaming toetsenbord biedt gamers een hoogwaardige gamingervaring. De Cherry MX Brown-schakelaars bieden een precieze aanraking voor comfortabele bediening. Het toetsenbord is voorzien van verlichting met 16,8 miljoen kleuren, voor een aangepaste look. Bovendien wordt het toetsenbord geleverd met een volledig programmeerbaar toetsenbord met aanpasbare macro's, multi-key-input en media-controle. Het toetsenbord is bestand tegen slijtage en biedt een snelle reactietijd van 1ms voor een vloeiende gameplay. U kunt het toetsenbord ook aansluiten via USB, waardoor het eenvoudig te installeren is. Geniet van optimaal comfort en prestaties.

3. Royal Kludge RK61 RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord met 61 Keys Red Switches Ergonomisch Mechanical Gaming Keyboard

5/5

Deze mechanische gamingtoetsenborden bieden een uitstekende prestatie en responsieve aanraking die vereist is voor het spelen van games op een hoger niveau. Het toetsenbord is uitgerust met krachtige RGB-verlichting met meer dan 16 miljoen kleuren en verschillende modi, die de gebruiker in staat stelt om een unieke look te creëren. De kludge RK61 mechanisch gaming toetsenbord is het perfecte toetsenbord voor gamers en typisten. Het toetsenbord heeft 61 toetsen met rode schakelaars die een uitstekende prestatie en responsief aanraken bieden. Daarnaast biedt het toetsenbord een krachtige RGB-verlichting met meer dan 16 miljoen kleuren en verschillende modi, waarmee gebruikers kunnen genieten van een unieke look. Het RK61 mechanisch gaming toetsenbord is ook uitgerust met een connectiviteit van maximaal drie apparaten, waarmee u gemakkelijk kunt schakelen tussen de verschillende apparaten. Daarnaast is het ook compatibel met iOS- en Android-apparaten via Bluetooth. Bovendien heeft het toetsenbord een ergonomische ontwerp dat comfort biedt aan de gebruiker tijdens het typen of gamen. Kortom, het RK61 mechanisch gaming toetsenbord biedt alle functies die nodig zijn voor een geweldige typ- en gamingsessie.

4. Logitech MX Mechanical Draadloos mechanisch toetsenbord QWERTY ISO

5/5

Het toetsenbord is uitgerust met een speciale QWERTY ISO-lay-out. Tevens beschikt het toetsenbord over een duurzaam, metalen frame dat gemaakt is van aluminium. Er kan een Bluetooth- of USB-verbinding gemaakt worden met het toetsenbord, waardoor je kunt werken op verschillende apparaten. Daarnaast heeft het toetsenbord vijf verschillende snelheid-instellingen om je productiviteit te verbeteren. Daarnaast biedt het toetsenbord een aantal functies zoals media-controle, zoomen en wisselen tussen verschillende profielen. De Logitech MX Mechanical is een gebruiksvriendelijk toetsenbord dat comfortabel te bedienen is, zelfs in het donker.

5. K30 Mechanisch Gaming Toetsenbord Bedraad Game keyboard met kabel Led RGB verlichting

5/5

Het K30 mechanisch gaming toetsenbord is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een krachtig en betrouwbaar toetsenbord. Het toetsenbord heeft 104 toetsen met N-key rollover, wat betekent dat je meer dan een toets tegelijkertijd kunt indrukken zonder dat de input wordt verzwakt. Het toetsenbord is voorzien van blauwe schakelaars, wat een duidelijk, geruisloos en responsief gevoel biedt bij het typen. Daarnaast heeft het toetsenbord een RGB-verlichtingssysteem dat je kunt aanpassen met verschillende kleuren en patronen. Je kunt de verlichting ook afzonderlijk aanpassen voor verschillende toetsen. Het K30 toetsenbord is ook erg duurzaam, met een USB-bedrading die maximaal 20 miljoen keer kan worden gebruikt en een levensduur van meer dan 50 miljoen klikken. Het toetsenbord is ook compatibel met verschillende besturingssystemen, zoals Windows, Mac OS, iOS en Linux. Daarnaast heeft het toetsenbord een waterdichte constructie, wat betekent dat je geen last hebt van kortstondige lekkages als je toetsenbord nat wordt. De kabel is 1.8 meter lang, waardoor je toetsenbord makkelijk kunt aansluiten op je computer of laptop.

Nummer 6 tot en met 10 beste mechanische toetsenbord

Ben je in bovenstaande reviews nog niet de gewenste mechanische toetsenbord tegengekomen? Geen nood aan de man. Wij hebben namelijk een complete top 10 voor je samengesteld. Mogelijk vind je hieronder wel de gewenste mechanische toetsenbord:

6. XINMENG RF-68MINI Draadloos Mechanisch Toetsenbord 68Keys Bluetooth/2.4G/Line 3modes Low Brown Switch RGB LIGHT

5/5

XINMENG RF-68MINI Draadloos Mechanisch Toetsenbord is een uitstekende keuze voor zowel thuis als kantoor. Het heeft een zeer licht ontwerp, met 68 toetsen, die is gemaakt van duurzaam ABS-materiaal en een metalen basis, waardoor het stabieler is. Het toetsenbord is uitgerust met Low-Key BrownSwitch technologie, waardoor het een comfortabeler gevoel heeft bij het typen. De RGB-achtige verlichting maakt het toetsenbord ook interessanter. Het toetsenbord is ook uitgerust met een bluetooth verbindingsmogelijkheid, waardoor het gemakkelijk te koppelen is met een smartphone, tablet of laptop. Daarnaast is het ook compatibel met 2.4G en line-aansluitingen. Dit toetsenbord geeft je de vrijheid om te kiezen en te verbinden met het apparaat dat je wilt. Kortom, met XINMENG RF-68MINI Draadloos Mechanisch Toetsenbord heb je een eenvoudig, draagbaar en krachtig toetsenbord dat je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. XINMENG RF-68MINI Draadloos Mechanisch Toetsenbord is een uitstekend toetsenbord voor zowel thuis als kantoor. Het is gemaakt van hoogwaardig ABS-materiaal en een metalen basis, waardoor het stabieler is. Het heeft een Low-Key BrownSwitch-technologie, wat betekent dat het een comfortabel typ.

7. Redragon Kamura K552 RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord QWERTY Blue Switch

5/5

De Redragon Kamura K552 RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord is ontworpen om je gaming ervaring te verbeteren. Het toetsenbord is gemaakt van stevig plastic en metaal, waardoor het extreem duurzaam is. De Blue Switch technologie zorgt voor een uitstekende reactievermogen en een zeer soepele aanslag. Het is ook voorzien van een RGB achtergrondverlichting, waarmee je kunt kiezen uit 16 miljoen verschillende kleuren! Het toetsenbord is ook uitgerust met een anti-ghosting technologie, waardoor je meerdere toetsen tegelijkertijd kunt indrukken. Dit komt de gebruiksvriendelijkheid van het toetsenbord ten goede. Het toetsenbord is ook voorzien van een ergonomisch ontwerp, waardoor je gerust langere tijd kunt gamen zonder dat je last krijgt van vermoeidheid of pijn. Met een kabellengte van 1,8 meter kun je het toetsenbord gemakkelijk op de juiste plek plaatsen. Ervaar nu de ultieme gaming ervaring met de Redragon Kamura K552 RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord. Het is stevig en duurzaam, met een RGB achtergrondverlichting en Blue Switch technologie. Daarnaast is het ook voorzien van anti-ghosting technologie, een ergonomisch ontwerp en een kabellengte van 1,8 meter. Geniet van een comfortabelere, meer vermoeidheidsvrije game ervaring met dit toetsenbord!

8. Ewent Play Mechanisch Gaming Toetsenbord met RGB-verlichting PL3350

5/5

Ewent Play Mechanisch Gaming Toetsenbord met RGB-verlichting PL3350 is een mechanisch toetsenbord dat biedt wat je nodig hebt voor een snelle en accurate toetsaanslag. Met de RGB achtergrondverlichting kun je de helderheid en snelheid van de verlichting instellen. Bovendien heb je toegang tot 21 RGB presets en twee zelf-instelbare RGB presets. Met de programmeerbare macro-toetsen en volledige Anti-Ghosting toetsen krijg je de controle om je spel te spelen zoals jij dat wil. Ook zijn er 12 multimediatoetsen en een Windows lock toets om de gamemodus in te schakelen. Dit toetsenbord heeft verder een aluminium top cover en een met nylon omhulde USB-kabel. Deze kwaliteit wordt erkend door een Goud award (5 sterren). Het Ewent Play Mechanisch Gaming Toetsenbord met RGB-verlichting PL3350 is uitgerust met een aantal innovatieve technologieën voor gamers. Zo heb je toegang tot een speciaal aanpasbaar RGB-verlichtingssysteem dat je helpt om de perfecte look te creëren voor al je games. Met de programmeerbare macro-toetsen kun je complexe commando's in een paar drukken uitvoeren, waardoor je je gamingervaring verbetert. Daarnaast heb je toegang tot Anti-Ghosting toetsen, wat betekent dat je meerdere toetsen tegelijk kunt indrukken zonder dat er iets fout gaat. Bovendien heb je toegang tot 12 multimediatoetsen en een Windows lock toets om de gamemodus in te schakelen. Dit toetsenbord is ook voorzien van een aluminium top cover en een met nylon omhulde USB-kabel. Deze kwaliteit wordt erkend door een Goud award (5 sterren). Kortom, dit.

9. Logitech MX Mechanical Draadloos mechanisch toetsenbord FR AZERTY

5/5

Het toetsenbord is voorzien van een ingebouwde rekenmachine. Het toetsenbord is ook voorzien van een dubbelzijdige oplaadbare batterij. De batterij gaat tot wel 18 maanden mee met één keer opladen. Het toetsenbord is gemaakt van hoogwaardige materialen en is daardoor zeer robuust. Daarnaast is het toetsenbord voorzien van een multimediamodule. Door middel van deze knoppen kun je gemakkelijk muziek, video's en andere media afspelen. Deze module is ook ontworpen om het gebruikersgemak te verhogen. De Logitech MX Mechanical heeft een ergonomisch ontwerp waardoor je comfortabel kunt typen en bedienen. De knoppen zijn voorzien van een geribbelde textuur zodat je ze gemakkelijk kunt voelen en identificeren. Ook is het toetsenbord voorzien van geavanceerde technologie, waardoor je kunt typen op een manier waarop je je nooit eerder hebt kunnen voelen.

10. SteelSeries Apex 5 Gaming Toetsenbord RGB Mechanisch QWERTY

5/5

SteelSeries Apex 5 is een hybridemechanisch gaming toetsenbord met RGB-verlichting. Het toetsenbord is voorzien van een robuust ontwerp met een sterk aluminium frame dat bestand is tegen slijtage. Het RGB-verlichtingssysteem biedt talrijke kleuropties, waardoor u uw gaming setup kunt personaliseren. Daarnaast heeft het toetsenbord ook vijf instelbare hoogteaanpassingen, zodat u de optimale hoogte kunt kiezen voor een comfortabele game-ervaring. Het toetsenbord is ook voorzien van een OLED Smart Display dat gebruikers in staat stelt om direct toegang te krijgen tot hun favoriete apps, korte informatie te lezen en hun games te bedienen. Apex 5 heeft ook een IP32-waterafstotende laag, waardoor het toetsenbord bestand is tegen kleine vloeistoffen zoals koffie of melk. Bovendien heeft het toetsenbord ook anti-ghosting technologie, waardoor meerdere toetsen tegelijk kunnen worden ingedrukt zonder vertraging of vervorming. SteelSeries Apex 5 is een krachtig en veelzijdig gaming toetsenbord dat gebruikers een compleet nieuwe game-ervaring biedt. Het toetsenbord is voorzien van een QWERTY-indeling en is verkrijgbaar in een klassiek zwart design.

Onze laatste woord over mechanische toetsenbord

De kans is groot dat je na het lezen van deze top 10 producten een beter idee hebt gekregen hoe je de beste mechanische toetsenborden kunt kiezen. Al deze producten zijn ontworpen om je gaming-ervaring te verbeteren zonder compromissen te doen. Wij hopen dat je veel plezier hebt met je nieuwe mechanische toetsenbord! Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen of je een mechanisch toetsenbord kiest of niet. Elke optie heeft zijn voor- en nadelen en het is belangrijk om deze zorgvuldig te overwegen voordat je een keuze maakt. Laten we het eerlijk houden, een goedkope mechanische toetsenbord is niet altijd de beste optie. Maar als je de juiste keuze maakt, heb je er ongetwijfeld plezier van! Vanzelfsprekend is het voor jou om te bepalen of de extra kosten de moeite waard zijn. Kies een model dat bij jouw budget past, maar kijk ook naar de kwaliteit en functionaliteit om waar voor je geld te krijgen. Al met al wensen wij je veel succes bij het maken van je keuze! Als je hebt besloten wat voor toetsenbord je gaat kopen, kun je er zeker van zijn dat je een goede keuze hebt gemaakt. Vergeet ook niet dat je mechanisch toetsenbord regelmatig moet onderhouden om het in optimale staat te houden. Zorg er dus voor dat je het schoonmaakt en de schakelaars regelmatig inspecteert. Als je dit doet, dan ben je verzekerd van een lange levensduur van je mechanische toetsenbord.

Martijn

Zelf denk ik dat ik voor technologie geboren ben. Al toen ik jong was, was ik bezig met alle nieuwe elektronische producten. Ten tijde van mijn jeugd waren dit onder meer de discman en MP3 speler. Door de jaren heen blijven de elektronische producten mijn aandacht trekken, vandaar ook dat ik met veel plezier voor Electronicareviews.nl werk. Op deze website vind je reviews over de beste elektronicaproducten van dit moment.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van de mechanische toetsenbord?

Als je de beste mechanische toetsenbord wilt kopen, sta je voor een leuke uitdaging. Het aanbod is nogal uitgebreid, maar is ook nog divers. Je hebt simpelweg de keuze uit meerdere varianten en modellen. Daarbovenop komt dat je niet dagelijks een nieuwe mechanische toetsenbord koopt. Het is daarom des te lastiger om voor jezelf de juiste vergelijking te maken.

Hier helpen wij je graag een extra handje bij. Dit hebben we al gedaan met bovenstaande 10 beste mechanische toetsenbord, maar doen we ook nog graag met deze korte keuzegids. Denk goed over de vragen uit de keuzegids na, waardoor je snel de beste mechanische toetsenbord uit kunt kiezen:

Vragen over de mechanische toetsenbord

Een goede mechanische toetsenbord moet fijn in gebruik zijn en moet aan je eisen voldoen. Ook is het wenselijk dat dit product van een A-merk is. De betere merken zijn nu eenmaal in staat om de gewenste kwaliteit te leveren.

Dat wij bij bovengenoemd best geteste product uitgekomen zijn, is te danken aan onze mechanische toetsenbord test. Hierbij hebben wij naar de eigenschappen en samenstelling per mechanische toetsenbord gekeken. Ook hebben we naar de algehele prijs-kwaliteitsverhouding gekeken, waardoor we uiteindelijk onze top 10 samen konden stellen.

Ja, de mechanische toetsenbord test die wij uitgevoerd hebben, is voor 100% te vertrouwen. Dit komt onder meer doordat wij deze test volledig onafhankelijk uitgevoerd hebben. Wij werken simpelweg niet samen met fabrikanten of merken. Ook heeft ons team van specialisten deze mechanische toetsenbord test zelf uitgevoerd.

  • Waar wil je precies je nieuwe mechanische toetsenbord voor gebruiken? De gebruiksmogelijkheden van een mechanische toetsenbord zijn behoorlijk uitgebreid. Je moet daarom op voorhand al bepalen waar je dit product precies voor wilt gebruiken. Door hier over na te denken, kun je vanaf het begin al een schifting in het aanbod maken.
  • Welke eisen stel je aan je nieuwe [zb_mp_product]? Heb je op dit moment mogelijk al een mechanische toetsenbord in gebruik? Dan kun je ongetwijfeld bepalen wat je wel en niet aan dat product bevalt. Op basis daarvan is het mogelijk om al je eisen op een rijtje te zetten. Heb je nog nooit een mechanische toetsenbord gebruikt? Dan kun je goed nadenken over het gewenste gebruik hiervan.
  • Hoeveel geld wil je aan je nieuwe mechanische toetsenbord uitgeven? Als je de beste mechanische toetsenbord wilt kopen, moet je in de buidel tasten. Hier krijg je echter een hoop voor terug, dus dit raden wij je sowieso aan. Desalniettemin kan het geen kwaad om even goed naar je huidige budget te kijken.